Oddsbonus – Hämta en betting bonus idag

För att komma igång på bästa sätt hos svenska oddssidor är det definitivt värt att ta emot en odds bonus. Den kan komma på olika sätt men gemensamt är att du får en flygande start på ditt äventyr när du ska börja oddsa på sport eller något annat. Exakt hur oddsbonusen är utformad varierar ganska kraftigt även om det finns vissa kampanjer och erbjudanden som är mer vanliga än andra.

Även om det blivit mer restriktivt kring bonusar sedan svensk licens infördes, något vi kommer berätta mer om längre ner, finns det fortfarande massor av bonusar att upptäcka. Vi har listat de bästa oddsbonusarna i Sverige med förhoppningen att du ska få en flygande start på ditt äventyr hos bettingsajten. Därför kan vi varmt rekommendera dig att hämta en betting bonus idag och upptäcka fördelarna som det innebär att spela med en bonus.

Spelbolag
Fördelar
Bonus
Vårt betyg
Spela
1
100% upp till 100 kr
2
120 kr gratisspel
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
3
500 kr + 100 Free spins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
4
500 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
5
3000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Insättningsbonus för nya kunder

Den absolut vanligaste bonusen idag för odds och betting är utan tvekan en insättningsbonus. Det betyder att du får din första insättning matchad upp till ett visst belopp. Exempelvis kan ett spelbolag erbjuda 100% upp till 1000 kronor. Gör du då en insättning på 1000 kronor kommer du att få 2000 kronor att spela för.

Det finns också spelbolag som har en annan procent. Vissa kör till exempel 500% upp till 500 kronor. Då kommer en insättning på 100 kronor ge dig 600 kronor att spela för. Exakt vilken procent som du får varierar från spelbolag till spelbolag men 100% upp till 1000 kronor är det absolut vanligaste alternativet.

Oddsbonus för sports betting på nätet

Håll koll på regler och villkor

När du tar emot en oddsbonus finns det framförallt två saker du ska hålla koll på. Det ena handlar om omsättningskrav. I praktiken betyder det så många gånger du ska satsa din bonus för att bonuspengarna inte ska vara låsta utan istället uttagbara. Till exempel brukar omsättningskraven ligga på 4x-8x bonusen. Om du har omsättningskrav på 6x bonusen och tar emot 1000 kronor i bonus behöver du spela för 6000 kronor för att kunna ta ut dina vinster.

Det andra att hålla koll på är minimum odds. Då hänvisas det till det oddset det lägsta oddset på din kupong måste uppfylla för att ditt bet ska räknas till omsättningskraven. Du kan lägga bets med din bonus på matcher med lägre odds men då kommer det inte bidra till kraven på omsättningen. Vanligtvis ligger lägsta oddsen på mellan 1,40-2,00. Är det högre än så är det inte värt att ta emot erbjudandet enligt oss.

Bonusregler för odds under svensk licens

Det har blivit betydligt tuffare krav för bonusregler sedan svensk licens infördes den 1 januari 2019. Förr kunde man som svensk ta emot mängder av erbjudanden hos spelbolagen. Det kunde handla om reload bonusar och andra kampanjer som befintlig spelare. Idag är det inte längre möjligt då Spelinspektionen endast tillåter en bonus per spelare och licens.

I praktiken innebär det att du som tar emot ett bonuserbjudande från en bookmaker inte kan ta emot fler kampanjer från samma spelbolag. Inte heller kan du då ta emot bonus på odds från andra spelbolag som går under samma licens. Men med över 70 licenstagare har du som sagt utmärkta förutsättningar att hitta en oddsbonus som passar dig och dina behov.

Använd din oddsbonus på live betting

För att få maximalt med spänning är live betting vägen att gå. Då spelar du på pågående match vilket enligt de flesta spelare ger en mer actionfylld spelupplevelse. Oddsen är i ständig förändring och det gäller att försöka spela på oddsen när de står som högst. Alla spelbolag erbjuder idag live betting och vissa har också live stream som du kan ta del av utan kostnad så länge du har ett positivt spelsaldo alternativt ett aktivt bet det senaste dygnet.

Du som önskar kan också använda din insättningsbonus på live betting. Allt du behöver göra är att uppfylla minimum oddsen och då är det fritt fram att omsätta din bonus som du vill även när du oddsar live. En del spelare väljer att oddsa live för att det går fortare att omsätta bonusen då eftersom man hinner med flera spel under en och samma match.

Testa på riskfria spel

En oddsbonus som är mycket populär hos svenska oddssidor är riskfria spel. Det innebär att du lägger ett bet precis som vanligt där du satsar dina egna pengar. Men om ditt bet nu inte skulle gå in kommer du att ha en fallskärm då spelbolaget ger dig tillbaka insatsen. Därmed är det exakt 0 procents risk med riskfria spel och det är anledningen till att de är så oerhört populära.

Vad gäller riskfria spel är det oftast smart att använda dessa när du har en skräll du tror är på väg in. Då kan du satsa på skrällen med vetskapen att du får pengarna tillbaka om ditt spel inte går in. Tidigare fanns riskfria spel framförallt för befintliga spelare men idag ser det annorlunda ut tack vare den svenska licensen. Därför erbjuds istället riskfria spel i samband med att du blir ny medlem.

Boostade odds

En av våra favoritbonusar är boostade odds. Detta betyder att spelbolaget höjer oddset till en nivå som egentligen inte speglar det sannolika utfallet. Till exempel kanske en klar favorit har väldigt låga odds inför matchen men så höjs oddsen till en nivå som har betydligt mer spelvärde. Ett spelbolag kan också boosta odds på en stormatch och då brukar det vara på samtliga tre utfall.

Med boostade odds går det att få betydligt mer spelvärde på en match och detta är främsta anledningen till att vi tycker så mycket om denna oddsbonus.

Free bets och gratisspel

Ett annat erbjudande som finns hos spelbolagen är så kallade free bets eller gratisspel. Detta är liknande som en insättningsbonus vilket innebär att du får en summa pengar av spelbolaget i samband med en insättning. Skillnaden är att du inte kan dela upp pengarna på flera matcher som med en insättningsbonus. Som namnet hintar om är det istället på en enskild match som du kan använda dig av detta erbjudande på istället. Om du skulle få in detta bet kommer spelbolaget att ge dig vinsterna utan omsättningskrav men ta tillbaka insatsen de givit.