Svenska spelbolag – välj en oddssida med svensk licens

I Sverige är kulturen kring odds och betting enorm och fortsätter att vara det. Därför har svenska spelbolag skaffat sig en stor roll i branschen. Vi brukar välja svensk licensierade oddssidor för att få ut maximalt av vår betting.

Spelbolag
Fördelar
Bonus
Vårt betyg
Spela
1
Gratisspel på upp till 1000 kr
2
100% upp till 500 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
3
100 kr gratisspel plus 50 freespins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
4
100% upp till 1000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
5
100% upp till 2000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Svenska spelbolag har bäst förutsättningar för svensk idrott

Av alla bookmakers som finns tillgängliga ska du som vill oddsa på svensk sport prioritera att spela hos svenska spelbolag. Det kommer att ge dig betydligt bättre förutsättningar mer fler odds och marknader på varje enskild match. I fotboll är det Allsvenskan som är den inhemska ligan som du kan oddsa på. Det är till och med ett svenskt spelbolag som är huvudsponsor för Allsvenskan i fotboll.

Inom ishockey i Sverige är det SHL som är den bästa ligan. Även här är det svenska bookmakers som har bäst odds. Anledningen till att internationella spelbolag inte prioriterar de svenska ligorna är att svensk sport inte har något vidare intresse ur ett internationellt perspektiv. Förutom fotboll och ishockey finns det också svensk handboll, innebandy, isbandy och basket att oddsa. Välj svenska spelbolag för bäst odds på svensk idrott.

Svensk licens ger skattefria vinster

Sedan den 1 januari 2019 är det krav på svensk licens i Sverige på bookmakers. I alla fall de som vill marknadsföra sig till svenska spelare. Det finns många fördelar med att välja svenska spelbolag. Visst är det mer strikt med bonusrestriktioner men samtidigt överväger fördelarna nackdelarna med råge.

Till exempel har du alltid Spelinspektionen som kliver in och agerar medlare om något skulle hända. Med en svensk myndighet i ryggen får du en betydligt mer trygg spelupplevelse och behöver inte oroa dig för att något skulle hända. Dessutom innebär svensk licens att du får skattefria vinster vilket också är en stor fördel. Spelar du hos en oddssida utanför Europa tillkommer 30% skatt. För att garantera din trygghet listar vi alltid enbart aktörer med svensk licens.

Svensktalande kundtjänst och svensk valuta

En annan fördel med svenska spelbolag är att du alltid få svensktalande kundtjänst. Att kunna kommunicera på svenska ger dig en enorm fördel då du slipper språkliga missförstånd. Vanligtvis kan du ta kontakt via live chatt, mail eller telefon support. Vi brukar välja live chatten då det är den smidigaste kommunikationsformen enligt oss. Tveka aldrig att ta kontakt med kundservice om du undrar något.

Ytterligare en fördel med svenska spelbolag är att du får hemsidan på svenska och i tillägg också kan göra insättningar och uttag i svenska kronor. Därmed får du en komplett upplevelse som är helt på svenska vilket givetvis är en skön fördel för dig som spelare.

Betting utan konto är här för att stanna

Idag har betting utan konto blivit mer eller mindre standard i Sverige. Fenomenet innebär att du som ny kund inte behöver registrera dig på traditionellt vis. Istället använder du dig bara av BankID och Trustly eller Swish för att göra en första insättning. När du gjort denna insättning kommer du att få ett konto skapat per automatik. När du sedan ska logga in nästa gånga använder du dig bara av din E-legitimation igen.

Ännu bättre är det vid uttag. Tidigare skulle du skicka in flertalet olika dokument för att verifiera din identitet. Det innebar såväl en jobbig men framförallt tidskrävande process. Idag ser det annorlunda ut när du istället kan använda dig av E-legitimation för att ta ut dina vinster. Ingen annan verifiering krävs utan du får pengarna utbetalda på direkten vilket givetvis är att föredra. Därför har betting utan konto blivit omåttligt populärt och så kommer det fortsätta att vara.

De mest populära sporterna i Sverige

Förutom de svenska ligorna är det ett enormt intresse i Sverige kring Premier League. Världens bästa fotbollsliga lockar till odds och betting varje vecka. Det är generellt fotboll som drar svenskarnas intresse även om det givetvis finns andra sporter också som lockar. Inom fotbollen är också Champions League, de övriga europeiska storligorna samt VM och EM enormt populärt. Framförallt landslagsturneringarna lockar rejält.

Ishockey är också en sport som har ett enormt intresse i Sverige. Förutom inhemska ligan SHL är det NHL som gäller främst. Även KHL drar många spelare. Tennis är en annan sport som svenskar gärna oddsar på. Tennis är extremt spelvänligt då det måste utses en vinnare i varje match och inte kan sluta oavgjort. Men det brukar finnas 20 till 30 sporter hos svenska spelbolag.

Betting på Esport

Betting på Esport fortsätter att växa enormt i Sverige. CS:GO är den största kategorin i Sverige och det är inte så konstigt. Sverige har nämligen många stjärnor inom CS:GO och var pionjärer med HeatoN som anses vara den bästa spelaren genom tiderna i CS:GO. Men det finns mycket mer än så att upptäcka i e-sportens värld. Dota 2 och Starcraft II är andra exempel på populära alternativ.

Du kan också välja att lägga odds på FIFA, Rocket League, NHL, Madden NBA 2K och flera andra sportspel. Totalt finns det 10-15 e-sporter som spelbolagen brukar erbjuda. I Sverige är det riktigt bra utbud generellt eftersom intresset är så pass stort.

Använd Swish eller Trustly hos spelbolagen

Det är Swish och Trustly som är de två just nu mest populära svenska betaltjänsterna hos svenska oddssidor. Trustly förtjänar en staty i branschen för du revolutionerade spelbolagen i grunden genom att erbjuda så kallad Pay N Play Betting. Det är som vi beskrev ovan i stycket om betting utan konto. Trustly är uppskattat då de ger insättningar och uttag på direkten direkt till bankkontot. BankID är nyckeln vilket gör att du som sagt inte heller behöver verifiera dig på annat sätt.

Swish har också börjat etablera sig allt mer. Det är inte så konstigt med tanke på att det är den mest använda betaltjänsten i Sverige. Du får såväl insättningar som uttag på direkten och använder dig även här av BankID. Bara fyll i ditt telefonnummer som du har kopplat till tjänsten och därefter är det bara att köra. Pengarna kommer till och från bankkontot på nolltid. 

Det finns också andra svenska betaltjänster som exempelvis Zimpler och Klarna. Framförallt Zimpler har allt fler börjat använda tack vare att det är en mobil betaltjänst som är smidig. Dessutom är den kompatibel med Pay N Play Casinon idag vilket är något spelarna uppskattar.