Populära sporter att betta på

Om du besöker ett spelbolag kommer du märka att det finns massor av olika sporter som du kan oddsa på. Men vilka är egentligen de mest populära alternativen? Det finns som regel ett 30-tal olika sporter att betta på där varje sport har olika ligor och turneringar som har olika stort intresse. Ju mer populär sport desto mer alternativ finns det också vad gäller odds och marknader. Vilken är din favorit av de olika alternativen?

Oddsa på sport hos dessa spelbolag

Spelbolag
Fördelar
Bonus
Vårt betyg
Spela
1
100% upp till 100 kr
2
120 kr gratisspel
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
3
500 kr + 100 Free spins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
4
500 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
5
3000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Fotboll är nummer 1 med råge

Vad gäller odds finns det ingen sport som är mer populär än fotboll. När du placerar dina odds på fotboll har du en hel värld att upptäcka. Premier League är den liga som är överlägset mest populär och den brittiska fotbollen har varit intressant för svenskar med odds sedan Stryktipset lanserades 1931. 

Vidare finns det också andra ligor och turneringar att oddsa på. Allsvenskan är den inhemska ligan i Sverige som lockar stort intresse. Detsamma gäller Europas toppligor Bundesliga, Serie A, La Liga och Ligue 1.

Men ingenting slår de största landslagsturneringarna EM och VM. Fotbolls-VM är världens största idrottsevenemang vad gäller betting och odds. Det arrangeras vart fjärde år och innebär massor av spänning. Hos spelbolagen märks detta med all tydlighet.

E-sport har växt enormt de senaste åren 

Det finns nog inget som har haft samma framfart de senaste åren än vad som är fallet med e-sport. Du hittar flera olika e-sporter att oddsa på hos svenska oddssidor. Till exempel finns det möjlighet att placera dina bets på CS:GO vilket är den e-sport i Sverige som är mest populär.

Men det finns många fler möjligheter vad gäller odds. Du kan till exempel placera odds på League of Legends, Overwatch och Dota 2. Dessutom finns det flera sportspel som FIFA, NHL och NBA2K att placera dina odds på. När det är riktigt stora turneringar ökar intresset dramatiskt och då finns det riktigt många spännande alternativ för dig att upptäcka hos spelbolagen. Testa själv odds på e-sport idag.

Tennis är optimalt för betting

Det finns inte många sporter som är lika optimala för betting som tennis. Sporten är som gjord för odds och betting med upplägget. Du kan oddsa på Grand Slam-turneringarna som är den stora höjdpunkten. Det finns totalt fyra stycken Grand Slam-turneringar vilka är Australian Open i Melbourne, Franska Öppna i Paris, Wimbledon i London och US Open i Flushing, New York.

Tennis kan inte sluta oavgjort och därför är det två utfall på matchvinnare. Men det finns många fler odds tillgängliga för dig som spelare. Till exempel kan du placera odds på olika games eller sets. Vem vinner första set, andra set eller tredje set? Hur många tiebreak blir det i matchen? Betting på tennis är en hel värld av odds och möjligheter. Live betting på tennis är också riktigt spännande och något som varmt rekommenderas.

populära sporter för betting

Ishockey är en populär sport i Sverige

Sverige har haft enorma framgångar i ishockey med åtskilliga OS-guld och VM-guld för vår landslag Tre Kronor. Dessutom producerar Sverige massor av stjärnor till NHL, flest efter USA och Kanada för att vara mer specifik. Dessutom är den svenska ligan SHL rankad som den tredje bästa i hela världen efter NHL och KHL.

Vad gäller betting på ishockey finns det massor av alternativ också för dig som vill utforska odds på detta. Det gör att du har utmärkta möjligheter att spela på matchvinnare eller oddsa live på de olika matcherna. NHL-matcherna må spelas mitt i natten men det finns möjligheter att kunna ta del av odds inför matchstart så kan du vakna upp med förhoppningsvis ett bet som sitter. 

Vintersport är stort för svenskar

Vintersport är något som är väldigt populärt för svenska spelare och det finns utmärkta alternativ att oddsa på också hos spelbolagen i Sverige. Till exempel kan du placera odds på längdskidor och sprint där Sverige har några riktigt framstående åkare, framförallt på damsidan. 

Sammanfattning om de mest populära sporterna

Fotboll är alltså det överlägset mest populära alternativet vad gäller betting och odds. I Sverige är Premier League den fotbollsliga som är mest populär men det finns också mycket bra möjligheter på Allsvenskan, Champions League och mycket annat. Samtidigt finns det massor av andra sporter än bara fotboll som du kan upptäcka. Tennis och e-sport är sådana exempel precis som ishockey.

För att maximera din upplevelse hos spelbolagen är det smart att ta emot en oddsbonus. Då kommer du att få en riktigt trevlig spelupplevelse och kan på så sätt njuta av riskfria spel, boostade odds och massor av annat spännande. Hämta en oddsbonus från något av de spelbolag vi har listat för att få en komplett spelupplevelse.